Jackor tillverkade av återvunna plastflaskor

Jackor tillverkade av återvunna plastflaskor

För jordens framtid och våra barns skull - Junge tror på hållbart mode.

Plast utgör ett stort hot mot miljön - naturen och haven är fyllda med plast. En stor del av plasten som sköljs upp på stränderna och finns i haven består av plastflaskor. Därför vill Junge bidra till att plastflaskor återvinns och inte förorenar naturen eller hamnar i fåglars och fiskars magar. Av den anledningen har Junge designat jackor tillverkade av återvunna plastflaskor för vår/sommarkollektionen 2019. Jackorna är tillverkade av återvunnen polyester från plastflaskor. Plastflaskorna bearbetas till polyestertråd i flera steg, varifrån olika kvalitetsmaterial tillverkas.

Produkterna kan identifieras i butiken genom de speciella "Repreve" galgmärkena, som är formade som en plastflaska. Jämfört med ren polyester minskar "Repreve" energiförbrukningen med mer än 45%, vattenförbrukningen med nästan 20% och växthusgasutsläppen med mer än 30%.

"Repreve" är SCS-certifierat, vilket är den högsta standarden inom miljöskydd och praxis. Genom att välja en produkt från denna serie hjälper du till att minska avfallet i naturen och hålla haven och stränderna rena. På detta sätt vill Junge bidra till att bevara vårt vackra land. Vi hoppas att även du kommer att vara entusiastisk över hållbart mode.

Ytterligare information om processen från plastflaska till polyester finns här: https://repreve.com/

Läs nästa

Dunjackor
Guide: Hitta den Perfekta Vinterjackan för Damer

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.