Dunjackor

Dunjackor

Junge producerar exklusiva dunjackor med dun av bästa kvalitet, som är certifierade enligt Responsible Down Standard (RDS). Denna certifiering innebär bland annat att plockning av levande djur och tvångsmatning är förbjuden. För att leverantörerna ska kunna uppfylla denna standard kontrolleras hela kedjan från gård till färdig produkt regelbundet och dunen är därför 100% spårbar.

Dun har enastående isoleringsförmåga och är därför idealiskt för jackor. Fjädrarna blandas för att hålla dunen samman och säkerställa god fukttransport. Mängden dun jämfört med fjädrar är avgörande för de isolerande egenskaperna. Ju mer dun i förhållande till fjädrar, desto varmare är jackan. Dunjackor från Junge består av 90% dun och 10% fjädrar. Sommardunjackor är gjorda av 2 lager dun och vinterdunjackor är gjorda av 4 lager dun, där dunen är sydd i dunfickor.

En RDS-certifiering innebär att:
- Dun och fjädrar kommer uteslutande från fåglar uppfödda för livsmedelsindustrin.
- Produkten innehåller inte dun och fjädrar från levande plockade fåglar.
- Produkten innehåller inte dun och fjädrar från fåglar som har tvångsmatats.
- Dunproduktionen kontrolleras från gård till färdig produkt.
- Leverantörerna kontrolleras av en oberoende tredje part.

Vad är Responsible Down Standard?
RDS är en certifiering för ansvarsfull dunproduktion som lägger stor vikt vid kontroll av hela processen från gård till färdig produkt. Organisationen Textile Exchange, en oberoende, global och ideell organisation, står bakom certifieringen. Organisationen arbetar för att minimera eller helt vända den negativa påverkan från textilindustrin på miljön.

Certifierad av Control Union CU 834582 - Se våra certifikat nedan
RDS Certifiering 1
RDS Certifiering 2

Läs nästa

Smiling Duck
Smiling Duck

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.